Yritysjärjestelyt ja -kaupat

Hoidamme myös yrityskauppoja ja liiketoimintakauppoja sekä yhtiöiden sulautumisia ja jakautumisia. Avustamme myös liiketoiminnan myyntiesitteen laatimisessa ja yrityksen myyntikuntoon laittamisessa.

Yrityskauppa voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Yritys voidaan myydä tai yritys voi lunastaa omia osakkeitaan. Joskus yrityskauppa toteutetaan vaiheittain ja erilaisten keinojen yhdistelmänä. Osa yrityksen omaisuudesta saatetaan jättää luovutuksen ulkopuolelle ja siirtää vanhan omistajan haltuun. Yritys voidaan myös jakaa kahdeksi niin, että luovutettavaan yritykseen jää liiketoiminta ja toiseen jää muu omaisuus, jota ei välttämättä tarvita yritystoiminnassa tai kiinteistöt ja liikehuoneiston omistus.

Pääomasijoitukset

Toimistollamme on usean vuoden kokemus pääomasijoittajien asiamiehenä toimimisesta pk-yrityksiin liittyvissä sijoituksissa. Tästä on huomattavaa hyötyä avustaessamme pk-yrityksiä rahoituksen hankkimisessa ja erityisesti pääomasijoituksissa, osakeanneissa ja muissa rahoitusjärjestelyissä.  

Sukupolvenvaihdokset

Sukupolvenvaihdosta on arvioitava kuten mitä tahansa yrityskauppaa. Yrityksen luovuttamiseen liittyy monia oikeudellisia ja verotuksellisia kysymyksiä, jotka tulee huomioida oikein ja etukäteen. Sukupolvenvaihdoksia tuetaan nykyisin monilla verohuojennuksilla ja nämä tulee huomioida sukupolvenvaihdosta suunniteltaessa, jotta päästään kaikkien osapuolten kannalta verotuksellisesti optimaaliseen tilanteeseen.